En hyllning till ”kungen av Rom”
I söndags tog en av Italiens största genom tiderna avsked till fotbollen. ”Kungen av Rom” som han i många fall kallas, 40 åringen Fransesco Totti.
Totti är för Romafansen den allra största fotbollspelaren som funnits i modern tid. Han har varit klubben trogen i hela sin fotbollskarriär och stått för 595 matcher under 25 år. Lägg dessutom till 244 mål gjorda och ni förstår varför han är en legend i Rom.

I en tid där fotbollen i så stor grad är baserad på pengar, är det svårt att finna de vi kallar ”one-club-man”. Det är ofta spelare väljer att byta klubb för ett ännu fetare lönekuvert eller en tro att chansen att vinna titlar är större hos någon annan. Det är därför det blir speciellt, när man tar avsked av Totti.
Totti har aldrig varit nära att lämna sin moderklubb AS Roma, även om Roma inte vunnit särskilt många titlar under hans tid som aktiv. Det är endast ligaguldet 2001 och två cupvinster som han kan stoltsera med. Men Totti lämnar, trots skralt medaljskåp, med någonting större än titlar, en legendstatus i sin hemstad och en plats i alla Romafans hjärtan för evigt.