Världens målvakter blir bara bättre och bättre. De får en större roll kring ett lagbygge och är idag mer än bara en bollstoppare av rang. De ska vara bra på fötter, vara bekväma med jobbiga bakåtpass och vara lagets mur tillsammans med försvararna. I veckan som gått har vi noterat tre lite extraordinära målvakter som förtjänar lite extra cred. 

David de Gea, Manchester United
Kanske för stunden världens bästa målvakt. Den spanska målvakten var omänsklig mot Arsenal och stod för flera underbara räddningar. Den enda gången Arsenal lyckades få hål på honom var när de Gea stod ensam mot två Arsenalspelare. Till slut landade den spanska keepern på totalt 14 räddningar, en enorm prestation. Det är nämligen ett nytt rekord för antal räddningar i Premier Leaguesammanhang. Här nedan ser du ett sammandrag av alla räddningar mot the Gunners.

Alberto Brignoli, Benevento
Känns namnet igen? Inte? Han är just nu målvakten på allas läppar. Vi tar det från början. Benevento är klubben i Serie A som inte har tagit ett poäng på 14 matcher som nykomlingar. Ett nytt bottenrekord. I helgen var det match mot AC Milan på hemmaplan. Benevento låg under med 2-1 när dem fick en frispark i 95:e minuten ett tiotal meter utanför straffområdet till vänster. Inlägg kommer och gissa vem som sätter pannan till? Alberto Brignoli, målvakten, som ironiskt nog är utlånad från Juventus till Benevento. Ett läckert mål som säkrade nykomlingens första poäng någonsin.
– Jag tänkte att det var i den 95:e minuten och att vi inte hade någonting att förlora. Jag tog mig upp dit, blundade och hoppade. Det var en målvakts-slängning snarare än en anfallares, säger han till Sky, enligt Football-Italia.

Målvakter som förtjänar cred

Klicka här för att se hans otroliga mål

Julio Cesar, Benfica
Över 200 matcher för italienska Inter, 87 landskamper för Brasilien och tre spelade VM. Julio Cesar har ett svårslaget CV. Nu är karriären till 99% över för den respekterade målvakten. 38-åringen har nämligen valt att tacka för sig i portugisiska Benfica efter att ha blivit petad av 18-årige Mile Svilar (som blivit ihågkommen över att ha backat in med bollen i mål mot Manchester United). Vi lyfter på hatten och tackar Julio Cesar för sina insatser på planen. En målvakt i världsklass.