033-430 15 20

Juventus

Inga matcher tillgängliga

Du har sökt på : | Juventus

FOtbollsresor Juventus

Turinklubben Juventus FC, som i folkmun kallas ”Juve”, bildades 1897 och hemmamatcherna spelas på nya Juventus Stadium. Både Stadio Olimpico och Stadio delle Alpi är tidigare arenor som varit hemmaplan för Juventus.

Hela 33 gånger har klubben vunnit Serie A, bland annat fyra år på raken, säsongerna 2011/12, 2012/13, 2013/14 och 2014/15. Lägg därtill tio vinster i Coppa Italia, två i Champions League, två i UEFA-Cupenoch en i CupvinnarcupenKarl-Erik Palmer, Kurre Hamrin, Zlatan Ibrahimovic, Olof Mellberg, Roger Magnusson och Albin Ekdahl är svenska spelare som representerat Juventus.
Andra kända spelare som funnits i klubben är Roberto Baggio, Roberto Bettega, Zbigniew Boniek, Alessandro Del Piero, Michael Laudrup, Zinedine Zidane, Paolo Rossi och Dino Zoff.

Upplev toppfotboll i Serie A – boka en fotbollsupplevelse av rang till Turin redan idag!

 

Fotbollsresor staden Turin

Turin är huvudstad i regionen Piemonte och med cirka 1,7 miljoner invånare i storstadsområdet är staden den fjärde största i Italien.
Förutom att Turin är säte för de stora biltillverkarna FIAT, Lancia och Alfa Romeo, är staden känd för sin anrika historia, sitt kulturliv med mängder av museum, gallerier och bibliotek samt naturligtvis de två fotbollslagen Juventus FC och Torino FC.

Att åka på fotbollsresor till Turin innebär också att man får uppleva en stad med många parker och piazzor som bjuder på ett sjudande folkliv bland barer och restauranger. Staden var även värd för Vinter-OS 2006.

Fotbollsresor Juventus Stadium

Juventus Stadium invigdes 8 september 2011 och blev hemmaplan för Juventus FC, när man flyttade från Stadio Olimpico, som varit hemmaplan för klubben sedan 2006.

Arenan ligger i Turins norra del, cirka sju kilometer från centrum, och har en publikkapacitet på drygt 41.000 åskådare. I arenan finns Juventus egna museum, kallat ”J-Museum” och alldeles intill ligger ett nytt shoppingcenter med över 60 affärer. Att ta sig till Juventus Stadium matchdagar, sker lämpligast med tunnelbana, linje 1, till stationen Bernini, därefter spårvagn (linje 9) till arenan.

 

Kundsupport
"Har du frågor gällande matchbiljetter, hotell eller flyg? Vi är tillgängliga på telefon varje vardag från 08.00-17.00."
Kundsupport