033-430 15 20

FC Schalke 04

Inga matcher tillgängliga

Du har sökt på : | FC Schalke 04

Fotbollsresor FC Schalke 04

FC Schalke 04 bildades 1904 och håller till i Gelsenkirchen, några mil väster om Dortmund. Hemmamatcherna spelas sedan 2001 på Veltins-Arena, sedan klubben flyttat från Parkstadion.

Sju gånger har FC Schalke 04 vunnit Bundesliga och fem titlar i Tyska Cupen finns på meritlistan. Laget nådde även semifinal i Champions League 2011.

Spelare som Klaus Fischer, Gerald Asamoah, Ebbe Sand och Olaf Thon har en historia i FC Schalke 04.

Fotbollsresor staden Gelsenkirchen

Att åka på fotbollsresor, för att uppleva FC Schalke 04 i Gelsenkirchen, innebär en resa till en stad med medeltida anor och en industriell historia i Ruhrområdets norra delar. Under 1900-talets början var Gelsenkirchen den mest betydande staden inom kolindustrin och kallades ”Tusen eldarnas stad” efter alla kolgruvors gasflammor som lyste upp staden.

Gelsenkirchen har cirka 260.000 invånare och är en modern stad som lockar många besökare, mycket tack vare fotbollslaget FC Schalke 04.

 

Fotbollsresor Veltins-Arena

Veltins-Arena stod klar 2001 och ersatte då Parkstadion som hemmaarena för FC Schalke 04. Publikkapaciteten är knappt 62.000 åskådare och här spelades finalen i Champions League 2004 och fem matcher i Fotbolls-VM 2006.

Arenan används också till en rad olika evenemang, som exempelvis konserter, amerikansk fotboll, boxning, ishockey, speedway och skidskytte. Som en av fyra arenor i världen, har arenan en så kallad ”slide out pitch”, vilket innebär att hela gräsytan på fyra timmar i sin helhet kan rullas ut ur arenan och som möjliggör snabb omställning av underlag inför andra evenemang.

Veltins-Arena ligger norr om Gelsenkirchens centrum och enklast att ta sig till arenan är med tåg från stadens centralstration. Tåg 302 går direkt till Veltins-Arena och tar cirka 15 minuter, där uppvisande av matchbiljetten innebär fri tågresa.

Kundsupport
"Har du frågor gällande matchbiljetter, hotell eller flyg? Vi är tillgängliga på telefon varje vardag från 08.00-17.00."
Kundsupport