033-430 15 20

Bayer Leverkusen

Inga matcher tillgängliga

Du har sökt på : | Bayer Leverkusen

Fotbollsresor Bayer Leverkusen

Bayer Leverkusen, eller Bayer 04 Leverkusen som är deras fullständiga namn, grundades år 1904. Klubben gjorde sin debut i Bundesliga år 1979 och har sedan dess aldrig åkt ur och lämnat den högsta divisionen i Tyskland.

Fotbollsresor till Leverkusen tar dig till BayArena som är klubbens hemmaborg och rymmer ca 30.000 åskådare. BayArena har vart Bayer Leverkusens hemmaarena sedan 1958 sedan dess har klubben lyckats vinna UEFA-cupen en gång (1988) och Tyska Cupen en gång (1993).

Flertalet fotbollslegender har genom åren representerat Bayer Leverkusen som exempelvis Bernd Schuster, Rudi Völler, Oliver Neuville och Michael Ballack.

Fotbollsresor staden Leverkusen

Staden Leverkusen, eller ”die Sportstadt”, som den även kallas ligger i västra Tyskland och har ca 160.000 invånare.

Förutom att det är en stad full av sport och inte minst fotboll och som marknadsför sig genom sporten, så finns ytterligare sevärdheter du inte bör missa under din fotbollsresa. Där i bland annat den Japanska trädgården och Bayerkorset som sägs vara världens största ljusreklamskylt.

Fotbollsresor BayArena

BayArena invigdes 2 augusti 1958 och har sedan dess vart Bayer Leverkusens hemmaplan. Arenan renoverades så sent som 2009 och är en modern, fräsch arena i Leverkusen.

BayArena hette från början Ulrich-Haberland-Stadion och rymde 20.000 åskådare. I dagsläget har BayArena kapacitet för över 30.000 åskådare under ligamatcherna som spelas.

Arenan byggdes som en brant ”en-decks”-arena och har sedan reaovation utökat antal platser, ”deck” samt ett ovalt tak som täcker alla platser.

Kundsupport
"Har du frågor gällande matchbiljetter, hotell eller flyg? Vi är tillgängliga på telefon varje vardag från 08.00-17.00."
Kundsupport