Det har blivit dags för playoff mot Italien. Vinnaren vinner en biljett till VM i Ryssland 2018.
Italien kommer till matcherna efter ha blivit tvåa i sin grupp bakom Spanien. Bland playoff-lagen är Italien rankat som nummer 15 på FIFA-rankingen, endast Schweiz är före i tabellen på sin 11:e plats. Sverige då? Vi hittar vår blågula stolthet på en 25:e plats. Ingen i den Svenska kvaltruppen har tidigare spelat ett VM och dubbelmötet med Italien är Janne Anderssons största prövning som manager sedan han tog över.

LÄS MER: Totti – Kungen av rom

Italien har inte missat ett VM sedan 1958 i just Sverige (alla vet ju hur det gick då). Italien har vunnit VM inte mindre än fyra gånger, senast 2006. Nu står Sverige emellan dem och Ryssland. Italien gäller som favoriter men som man säger i Italien – Il Pallone é rotondo, bollen är rund.

Vi på Eurotravelsports och fotbollsresoronline.se har letat i våra gömmor och hittade ett underbart magasin från VM 1990 i Italien. En fantastiskt produkt med intervjuer med bland annat Olle Nordin, Tommy Engstrand och Kurre Hamrin. Tidningen stoltserar med djupdykande intervjuer, historia, anekdoter och berättelser med äkta 80-tals vibbar. Hårsvallet och landslagsdräkterna går inte av för hackor.

IMG_3420

Vi hittar bland annat profiler som Tomas Brolin, Stefan Pettersson, Anders Limpar och ett antal profiler i 1990-års landslagsdräkt. Denna laguppställning är legendarisk.

IMG_3423

En sak är säker; Sverige kommer göra allt för att inte upprepa resultaten som var i just VM i Italien ’90. Vi tar hellre en seger med 2-1.
Under fredagen reser vi med ett 20-tal svenska supportrar till Solna för att stötta blågult till seger och ett steg närmare det stora landet i öst.

FORZA SVECIA!