Ett Englandsbesök är inte komplett utan ett besök på en fotbollspub i anslutning till matchen. Stämningarna brukar vara på topp inför matcherna, ölen flödar och ljudnivån är många gånger öronbedövande, särskilt när det vankas stormatch. Bortasupporters gör sig inte mödan att försöka ta sig in eller i närheten. Fotbollsresoronline.se har listat några egna favoriter som har besöks flitigt inför matcherna.

Bishop Glaize i Manchester
Fotbollens huvudstad. Oavsett lagtillhörighet så rankar man Manchester, den gamla industristaden som en av de mest fotbollstokiga städerna (i kamp med Liverpool) och som fotbollens moder. Bishop Blaize är en stor Wetherspoonspub och är det populäraste alternativet på matchdagen. Här håller Pete Boyle fulla blås och timmarna före match är det allsång. Det är trångt men det går snabbt att beställa. Priserna går av naturliga skäl upp under matchdagar men är fortfarande rimliga. Bishop är väldigt populärt bland skandinaver och framför allt förstagångsresenärer rekommenderas att gå in här. Kommer du inte väldigt tidigt får du räkna med att köa för att komma in. Kolla in videon nedan från Bishop.


The Trafford i Manchester
Ligger bara några meter från The Glaize men en helt annan stämning. Här är det lugnt och skönt, ingen skrålande sång och flygande öl (oftast). Något lugnare pub än The Glaize med andra ord även om det kan vara fullt drag även här. Var stängd fram till februari 2017 men har nu slagit upp portarna med nya ägare. Väl värt att prova!
The trafford

The Sandon, Liverpool
Är du Liverpool-supporter är ett besök på The Sandon nästan obligatoriskt. Det var nämligen här som klubben startade 1892 och som fram till dess fungerade som Evertons omklädningsrum! Idag är det en av de mest populära pubarna att besöka innan matchen och ligger ca 1 kilometer från Anfield. Ett perfekt ställe att ladda upp med andra ord.
The Sandon

Tollington, London
Tollington är känt för sitt schyssta bemötande och sin härliga Thaimat. Inte helt ovanligt är att du springer på en eller två Arsenalkändisar. Ett bra ställe att ladda upp inför The Gunners i norra London.
Tollington1

LÄS MER: Europeiska fotbollsderbyn som betyder mer än tre poäng

Bubblare
Cavern Club, Liverpool
Inget besök i Liverpool (eller i England för den delen heller) är komplett utan ett besök på Cavern Club. Där säger man att Beatles grundlade sin karriär och de uppträdde närmare 300 gånger innan de fick sitt stora genombrott. Det var också här som gruppen träffade Brian Epstein som senare skulle komma att bli deras manager under största delen av deras karriär.Nästan alla band i England på 1960-talet har spelat på Cavern Club. Klubben revs på 1970-talet på grund av ett järnvägsbygge. Den planerade järnvägen byggdes dock aldrig. En ny Cavern Club uppfördes senare 30 meter ifrån platsen för den gamla klubben. Har ingenting med fotboll att göra, men för känd för att uteslutas.
cavernclub

Marble Arch, Manchester
En traditionell pub med den typiskt brittiska interiören. Puben fokuserar mycket på öl från Manchesterbryggeriet Marble. Cirka tio öl är påkopplade från det bryggeriet, och även lite annat finns att smaka. Maten här är även långt över standard för de typiska pubarna i England. Ett guldkorn som ligger lite avsides i Manchester. En återkommande favorit för Fotbollsresoronline.
Marblearch